Przed świętami pomyśl o biednych

W przedświątecznym zabieganiu często zapominamy o tych, których nie stać na najskromniejsze nawet święta, o prezentach nie wspominając. Tegoroczne święta będą pełniejsze, jeżeli podzielimy się z biedniejszymi od siebie.

Pomóc nam w spełnieniu tego szlachetnego celu może Fundacja Dzieci i Rodzin Ubogich w Tczewie. Fundacja zajmuje się pomocą finansową i rzeczową dla ubogich rodzin. Organizacja jest sprawdzona i polecana przez Jolantę Kamińską, zastępcę przewodniczącego Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność” Jeronimo Martins (Biedronka).

Komu pomaga fundacja?

W biednych rodzinach najbardziej cierpią dzieci. Nie są one niczemu winne, nie ponoszą odpowiedzialności za to w jakiej rodzinie się urodziły. Taka sytuacja mogła spotkać każdego z nas. Nikt sobie rodziców nie wybiera, ani też rodziny- bogatej czy biednej – zaradnej życiowo czy  nie. To wielkie szczęście jeżeli ktoś ma odpowiedzialnych, zaradnych rodziców i wychował się w dostatku. Jednak co mają powiedzieć dzieci które takiego szczęścia nie miały?

Czy nie należy im się nic?

Tylko dlatego, że sytuacja losowa doprowadziła rodzinę do skrajnej biedy albo, że maja takich a nie innych rodziców ? Nie nam nikogo oceniać, ale POMAGAĆ DZIECIOM – ONE NIE ZASŁUŻYŁY NA ZŁY LOS, który je w wielu przypadkach spotyka.

Jesteśmy także na Facebooku znajdź nas – Fundacja Dzieci i Rodzin Ubogich

Więcej informacji na stronie fundacji…>>