Spotykamy się na uroczystościach grudniowych by oddać hołd tym, którzy padli w drodze ku Wolnej Polsce

Już 16 i 17 grudnia (sobota, niedziela) będziemy obchodzić 47 rocznicę Grudnia’70 oraz 36 rocznicę wprowadzenia stanu wojennego. W tym roku w uroczystościach w Gdańsku (na mszy św. i pod pomnikiem) weźmie udział prezydent RP Andrzej Duda. Natomiast w Gdyni będzie premier Mateusz Morawiecki. Zachęcamy do udziału w grudniowych uroczystościach wszystkich członków naszego Związku, a także poczty sztandarowe.

16 grudnia – Gdańsk (sobota)

godz. 16.00, uroczysta msza święta w kościele Świętej Brygidy w Gdańsku; Przemarsz pod pomnik Poległych Stoczniowców; Apel Poległych i złożenie kwiatów;

17 grudnia – Gdynia (niedziela)

godz. 6.00 – Gdynia Stocznia, pomnik Ofiar Grudnia 1970. Apel Poległych; Modlitwa; Wystąpienia; Składanie wieńców i kwiatów (uwaga: zbiórka na kwadrans przed godz. 6);

godz. 16.30, uroczysta msza święta w kościele Najświętszego Serca Pana Jezusa; Przemarsz pod pomnik na placu Wolnej Polski (przy Urzędzie Miasta).

Tutaj pełen program uroczystości…>>

Partnerami obchodów są: