Poparcie dla windsurferki tradycjonalistki

Utytułowana polska windsurferka Zofia Noceti-Klepacka, na którą spłynęła fala nieprzychylnych i napastliwych komentarzy  z powodu jej krytyki tzw. „Karty LGBT+”, przejaw swoistego terroru tego środowiska, powołującego się na tolerancję, poglądów nie zmienia. List z poparciem dla sportsmenki wystosował Piotr Duda, przewodniczący KK NSZZ „Solidarność” i zapewnił o swoim wsparciu.

– Stanęła Pani w obronie najważniejszych wartości, stanowiących punkt odniesienia nie tylko dla naszego społeczeństwa i naszych rodzin, ale również w codziennej działalności naszej organizacji – napisał Duda.

– Mówię kategorycznie nie dla promocji środowisk LGBT i będę bronić tradycyjnej Polski. Czy mój dziadek walczył o taką Warszawę w Powstaniu? Nie wydaje mi się… Panie Prezydencie, może się Pan lepiej weźmie za sport w Warszawie, który kuleje? – napisała Zofia Klepacka w mediach społecznościowych.

– Środowiska lewackie zrobiły ze mnie homofoba. Nie mam nic do homoseksualistów, ale do forsowania ich postulatów i kiedy mniejszość coś narzuca mam prawo, jako obywatel polski, zabrać głos. Żyjemy w demokracji i każdy może mieć swoje poglądy i nie rozumiem dlaczego spotkała mnie dotąd taka fala hejtu. Ta tolerancja ma działać tylko w jedną stronę. To wszystko jest przykrywką. Głoszą swoje hasła, a jak ktoś się z nimi nie zgadza jest szczuty i hejtowany. Te środowiska skrzykują się i potrafią uprzykrzyć życie – mówiła Zofia Noceti-Klepacka w jednym z radiowych wywiadów.

z24859662IH,Zofia-Klepacka-podczas-przyjmowania-odznaczenia-ho

Okręg Warszawa Wschód nadał w Centrum Szembeka sportsmence tytuł Honorowego Członka Światowego Związku Żołnierzy AK.

W obronie Zofii Noceti-Klepackiej, mistrzyni i wicemistrzyni świata, oraz brązowej medalistki Igrzysk Olimpijskich w Londynie stanął Piotr Duda.

Jestem oburzony atakami, jakie spotkały Panią w związku z Pani krytyką działalności środowisk LGBT+ i wspierających je niektórych samorządów. To nie tylko niedopuszczalne z punktu widzenia prawa, ale przede wszystkim stanowi ograniczenie konstytucyjnych wolności, o które rzekomo środowiska te walczą. Szczególnie bulwersuje, gdy do nagonki na Pani osobę włączają się niektórzy dziennikarze i media, dla których prawo do krytyki powinno być święte.

Chcę Panią zapewnić o swoim wsparciu i podziękować za Pani odwagę. Stanęła Pani w obronie najważniejszych wartości, stanowiących punkt odniesienia nie tylko dla naszego społeczeństwa i naszych rodzin, ale również w codziennej działalności naszej organizacji.

Mam świadomość, że – jak to się dzisiaj mówi – hejt, który Panią spotkał jest trudnym doświadczeniem, ale ta sytuacja ma jeden pozytywny skutek. Uświadamia po raz kolejny, że środowiska LGBT+ są nietolerancyjne, posługują się mową nienawiści i stanowią zagrożenie dla społeczeństwa. W Polsce, który jest krajem otwartym i tolerancyjnym (także dla LGBT+), nie może być zgody na takie praktyki. Jeszcze raz proszę przyjąć wyrazy wdzięczności za Pani odwagę!

Piotr Duda.

Mistrzyni naraziła się ideologicznemu środowisku LGBT, gdy sprzeciwiła się tzw. Karcie LGBT+ wprowadzonej w Warszawie przez prezydenta stolicy, Rafała Trzaskowskiego,  sprzeciwiając się edukacji seksualnej opartej o standardy WHO (Światowej Organizacji Zdrowia) i promocji środowisk LGBT w szkołach.

Ruszyła też akcja #NasReprezentujesz, w ramach której przedstawiciele świata mediów, kultury i sportu wyrażają poparcie dla postawy Klepackiej.

– Jak nie chcecie aby Wasze Dzieci uczestniczyły w zajęciach, spotkaniach, pogadankach które proponuje lgbt dostępne jest oświadczenie które możecie złożyć jako Rodzic w każdej Warszawskiej Szkole I Przedszkolu !!! Dostępne w Kościele bądź na stronie Stowarzyszenie Rodzice Chronią Dzieci – apeluje.

I jeszcze jedno.

Jak donosi VaticanNews.va dokument „Mężczyzną i kobietą ich stworzył. Z myślą o drodze dialogu o kwestii gender w edukacji” został przedstawiony przez Kongregację Edukacji Katolickiej. Jej prefekt kard. Giuseppe Versaldi wyjaśnił, że dokument powstał w odpowiedzi na realne zagrożenie narzucenia siłą ideologii gender oraz eliminowania z przestrzeni publicznej innych punktów widzenia.

ASG

fot. YouTube