Plebiscyt „Pomorskie Sztormy” – zagłosuj na „S” Stoczni Gdańskiej

Unijny projekt „Droga do doskonałości zawodowej”, realizowany przez KM NSZZ „Solidarność” Stoczni Gdańskiej został nominowany do plebiscytu „Pomorskie Sztormy”.

Projekt „Droga do doskonałości zawodowej” bierze udział w kategorii Lider Funduszy Europejskich. Uznano, że nominowane przedsięwzięcia, realizowane z funduszy unijnych najbardziej wpłynęły na lokalną społeczność.

Zagłosuj na solidarnościowy projekt wysyłając publikowany w „Gazecie Wyborczej” kupon lub za pośrednictwem Internetu.

KM NSZZ „S” Stoczni Gdańskiej doszła do wniosku, że w polskim przemyśle występuje luka w dostępnie pracowników inżynieryjno-technicznych do nowoczesnych narzędzi. Dlatego zorganizowała szkolenia dla pracowników przedsiębiorstw, podczas których udostępniane były licencje umożliwiające dostęp do najnowocześniejszych narzędzi wykorzystywanych w branży przemysłowej na całym świecie.

Projekt „Droga do doskonałości zawodowej” dotyczy zintegrowanych systemów komputerowych typu CAD/CAM/ CAE dla inżynierów, techników i osób z wykształceniem zawodowym pracujących na stanowiskach inżynieryjno-technicznych z różnych branż projektowo-produkcyjnych, w szczególności w przemyśle stoczniowym. Do projektu pozyskano naukowców Politechniki Gdańskiej, w szczególności wydziału Oceanotechniki i Okrętownictwa, specjalistów Centrum Doskonalenia Kadr „EuroPartner” i wielu ekspertów, m.in. z Uniwersytetu Gdańskiego, Gdyńskiej Inicjatywy Akademickiej im. Eugeniusza Kwiatkowskiego, Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego i Instytutu Badawczego Eksploatacji z Radomia, a także Zespołu Szkół Technicznych w Gdyni.

Projekt był ukierunkowany na rozwój technologii ICT, gdyż na stanowiskach inżynieryjno-technicznych konieczna jest powszechna świadomość i umiejętność korzystania ze zintegrowanych narzędzi typu CAD/CAM/CAE, uniwersalnych dla wielu branż, niezbędnych na poszczególnych etapach cyklu produkcji, użytecznych dla praktyków o różnym poziomie wykształcenia technicznego.

Głosowanie przez Internet: trzeba wypełnić każdą kategorię, klikając dalej dojść do kategorii  ”Lider Funduszy Europejskich” i wybrac pozycję „Droga do doskonałości zawodowej”

Głosuj  znajdź hasło TUTAJ