Pomoc po nawałnicy

Już kilkanaście organizacji związkowych z naszego Regionu odpowiedziało na apel przewodniczącego Krzysztofa Dośli i wpłaciło na fundusz pomocy poszkodowanym w sierpniowych nawałnicach.

Struktury związkowe włączają się w pomoc  także bezpośrednio.

– Przeznaczyliśmy 5 tys. złotych z funduszu socjalnego naszego zakładu dla kilkunastu osób, które są naszymi pracownikami i ucierpieli w czasie nawałnicy. Są to mieszkańcy Lotynia, Brus, Czerska  i Rytla. 1000 zł na rzecz poszkodowanych przeznaczyło także Zamet Industry SA. Także fundacja TDJ związana z właścicielem naszej grupy przekazała 45 tys zł – mówi Janusz Wiśniewski, przewodniczący Komisji Oddziałowej Zamet Industry SA Zakład Mostostal Chojnice.

Prosimy o dalszą pomoc.

W związku z tragiczną w skutkach nawałnicą, która dotknęła część naszego Regionu, w tym także Koleżanki i Kolegów z Chojnic, Czerska i okolic, Prezydium Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „S” zwraca się do organizacji zakładowych o wpłaty na konto Regionu z dopiskiem „Pomoc”.

Numer konta: PL 34 1160 2202 0000 0000 6189 1527, dopisek: „Pomoc”

Uzyskane w ten sposób środki przekażemy po konsultacjach z Oddziałem Chojnice i Kościerzyna najbardziej poszkodowanym. W tych trudnych chwilach okażmy naszą solidarność z ofiarami tego dramatu.

Krzysztof Dośla, przewodniczący Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność”.

Zdjęcie: z archiwum Nadleśnictwa Lipusz