Podziękowania i wzruszenia

Dziękuję wam za pracę w Regionalnej Sekcji. Za pracę przecież niełatwą. Bo jest ona przecież najautentyczniejszym przykładem społecznikostwa – mówił 8 marca w budynku „Solidarności” podczas ostatniego w tej kadencji spotkania Rady Regionalnej Sekcji Emerytów i Rencistów NSZZ „S” do jej członków Krzysztof Dośla, przewodniczący Regionu Gdańskiego NSZZ „S”.

Zdjęcia: Olga Zielińska

Krzysztof Dośla dodał, że emeryci i renciści, zrzeszeni w „Solidarności” mogliby swój czas poświęcić opiece nad wnukami, na pieleniu ogródków czy po prostu oglądaniu telewizji.

– A wam się chce jeszcze oddawać pracy społecznej, pomagać innym. Bardzo wam dziękuję i proszę was nadal o pracę na rzecz Związku. Na was zawsze można liczyć – mówił Dośla.

Przewodniczący Regionu Gdańskiego szczególne wyrazy wdzięczności złożył przewodniczącemu Sekcji Janowi Klassie. Przy tej okazji odczytał i wręczył dyplom ze specjalnym podziękowaniem złożonym w imieniu swoim i przewodniczącego KK Piotra Dudy.

Z kolei Jan Klassa, przewodniczący Regionalnej Sekcji Emerytów i Rencistów podziękował wszystkim członkom Rady i Sekcji za wspólną pracę. Osobne podziękowanie otrzymał przewodniczący RG Krzysztof Dośla.

Członkowie Rady Sekcji otrzymali na pamiątkę od Regionu Gdańskiego albumy przedstawiające „skarby” Polski. Na twarzy zebranych malowało wzruszenie, niektórym zakręciła się i łza w oku.

Regionalna Sekcja liczy ponad 3500 członków. 24 kwietnia w Sali Akwen odbędą się wybory Sekcji.

zola