Piotr Duda: Platforma to zatwardziali liberałowie i zwykłe mięczaki

– Platforma nigdy nie będzie miała ludzkiej twarzy, twarzy społecznej. To zatwardziali liberałowie, którzy na poczet kampanii chcą robić wszystko inaczej – ocenił Piotr Duda w rozmowie z telewizją Polsat News. Przewodniczący „Solidarności” skomentował w ten sposób najnowszą kampanię wizerunkową Ewy Kopacz pod hasłem „Słucham. Rozumiem. Pomagam”.

– Skoro pani premier mówi, że słucha i pomaga, to przygotujemy dużą kampanię i społeczeństwo zobaczy, jak pani premier przez te 8 lat słuchała i pomagała. Jak słyszę wypowiedzi pana ministra Neumanna, który mówi, że listy nie są najważniejsze… Powiem tak – myślałem, że Platforma to są ludzie z charakterem, ale to zwykłe mięczaki! Jak zagląda im strach przed stratą władzy, to robią wszystko – powiedział Piotr Duda.

Szef Związku przedstawił też swoje nadzieje związane z nowym prezydentem Andrzejem Dudą, który urząd obejmie 6 sierpnia. – Odbyłem spotkanie z panem prezydentem, ustaliliśmy harmonogram naszych postulatów. To nie jest kwestia tylko obniżenia wieku emerytalnego, ale połączenia z okresem składkowym. To dwa najważniejsze punkty – kwestia wieku emerytalnego i kwota wolna od podatku – powiedział szef „S”.