Piękno pomorskiej przyrody – tylko do końca września trwa nasz konkurs ekologiczny!

Do redakcji „Magazynu Solidarność” dotarło już wiele zdjęć nadesłanych przez czytelników w ramach konkursu ekologicznego. Przypominamy, że do końca września można nadsyłać do nas (na adres mailowy magazyn@solidarnosc.gda.pl  lub za pośrednictwem profilu Regionu Gdańskiego NSZZ „S” w serwisie Facebook.pl) wykonane przez siebie zdjęcie obrazujące jeden z dwóch tematów):

1. Piękno środowiska naturalnego w Polsce (szczególnie w województwie pomorskim)

2. Udana koegzystencja działalności gospodarczej człowieka i środowiska naturalnego.

Zwycięzców w obu kategoriach wybierze specjalne Jury.

Zachęcamy, aby połączyć przyjemne z pożytecznym. Lato dopiero się rozpoczęło, ale już teraz warto dać sobie szansę, aby jego pożegnanie za kilkanaście tygodni osłodziła niespodzianka w postaci cennej nagrody, która pozwoli w jeszcze większym stopniu docenić piękno polskiej i pomorskiej przyrody oraz zrozumieć, jak ważne jest dbanie o jej stan.

Druga część konkursu, niezależna od pierwszej, polegać będzie na odpowiedzi na pytania konkursowe zamieszczone w listopadowym „Magazynie Ekologicznym” w „Magazynie Solidarność”. Pytania będą dotyczyć tematów poruszanych w kolejnych wydaniach naszego magazynu. Warto zatem czytać uważnie! Przy okazji podpowiadamy – wszystkie publikowane materiały będzie można sukcesywnie znaleźć na naszej stronie internetowej w zakładce „Magazyn Ekologiczny”.

Organizacja konkursu jest dofinansowana przez Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Gdańsku.