Otwarcie Wystawy w Jastarni

Sekcja Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” Regionu Gdańskiego informuje, że w dniu 18 marca (piątek) br., w Jastarni (obok Miejskiego Ośrodka Kultury, Sportu i Rekreacji), o godz. 11.30 odbędzie się otwarcie wystawy plenerowej poświęconej Żołnierzom Wyklętym (opracowanej przez Instytut Pamięci Narodowej – Oddział w Gdańsku). Organizatorem jest burmistrz Miasta Jastarni i Organizacja Międzyzakładowa NSZZ „Solidarność” Pracowników Oświaty i Wychowania Ziemi Puckiej.

Podczas uroczystości nastąpi także uhonorowanie nauczycielki z Kuźnicy, pani Ewy Muży, odznaczonej ostatnio Krzyżem Wolności i Solidarności (odznaczenie przyznaje prezydent RP na wniosek IPN) oraz nauczycielki z SP Jastarnia – pani Mirosławy Meyer – inicjatorki otwarcia tej Wystawy w Jastarni.

Sekcję będzie reprezentował Wojciech Książek – przewodniczący Sekcji (tel. 502 172 279) oraz  Barbara Czyżykowska – przewodnicząca „S” oświatowej Ziemi Puckiej (tel. 503 035 537).

Sekcja Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” Regionu Gdańskiego