Opłatki od liderów „S” w Biedronce

Pracownicy wielu sklepów sieci Biedronka w ostatnich dniach przed świętami Bożego Narodzenia otrzymali opłatki ze świątecznymi życzeniami. Nie byłoby w tym nic oryginalnego, gdyby nie fakt, że akcję przeprowadzili… liderzy „Solidarności” w Jeronimo Martins Polska, właścicielu sieci. Ten bez wątpienia bardzo oryginalny i godny naśladowania pomysł promocji działalności związkowej już zaowocował rozwojem „S” w Biedronce. Do Związku przystąpiło siedmiu nowych członków.

robert_jacyno

robert_jacyno2

– Akcję rozdawania opłatków pracownikom naszej firmy przeprowadzamy już po raz drugi. Chcemy pokazać, że działacze związkowi są z pracownikami, pamiętają o nich, nie tylko od święta, ale także na co dzień – wyjaśnia Robert Jacyno, wiceprzewodniczący KZ NSZZ „S” i przewodniczący KO NSZZ „S” w Gdańsku w Jeronimo Martins Polska sp. z o.o. Na Pomorzu związkowe opłatki otrzymali m.in. pracownicy Biedronki w Gdańsku, Skarszewach, Tczewie, Gniewie, Pelplinie, Pruszczu Gdańskim i Cieplewie.

Przewodniczący „S” w JMP Piotr Adamczyk podczas opłatkowej akcji złożył pracownikom życzenia radosnych świąt Bożego Narodzenia spędzonych w rodzinnym gronie oraz godnych, bezpiecznych i stabilnych warunków pracy i płacy. To chyba uniwersalne życzenia dla wszystkich pracowników.

ACH