Oddział Gdynia: planowane są szkolenia związkowe

3 lutego br. odbyło się posiedzenie Rady Oddziału Gdynia w siedzibie Oświatowej „Solidarności” przy ulicy Pomorskiej. Dzięki przewodniczącej Zdzisławie Haci po raz pierwszy od dłuższego czasu przewodniczący gdyńskich zakładów pracy mieli okazję spotkać się na terenie organizacji zakładowej. Podczas spotkania omówiono sytuację w poszczególnych zakładach pracy oraz zapoznano się z aktualną kondycją gdyńskiej oświaty. Postanowiono, iż taka formułą spotkań będzie kontynuowana. Następne wyjazdowe spotkanie Rady Oddziału będzie miało miejsce 17 marca w Stoczni Nauta.

8 lutego w kościele pod wezwaniem Najświętszej Marii Panny odbyła się uroczysta msza święta z okazji 89 rocznicy nadania praw miejskich Gdyni. Przewodniczył jej biskup Wiesław Szlachetka. Obecne były delegacje i poczty sztandarowe organizacji społecznych i szkół. Licznie reprezentowana była „Solidarność” poprzez poczty sztandarowe: Stoczni „Nauta”, Portu Gdyńskiego, Stoczni Gdynia oraz Oddziału Gdynia. Wraz ze związkowcami przybył przewodniczący Regionu Gdańskiego Krzysztof Dośla.

23 lutego o godz. 9 w Oddziale Gdynia przy ul. Śląskiej rozpocznie się szkolenie skarbników organizacji zakładowych. Szkolenie jest jednodniowe i obecnie przyjmowane są zgłoszenia osób chętnych.

4 marca o godz. 9, również w przy ul. Śląskiej, będzie miało miejsce jednodniowe szkolenie związkowe omawiające zmiany w prawie pracy. Przyjmowane są zapisy osób pragnących uczestniczyć w tym szkoleniu.

gdynia-luty 2015

gdynia2-luty 2015