Odbierz materiały i włącz się w akcję informacyjną „Solidarności” – już 19 lutego

Ulotki informacyjne dotyczące postulatów NSZZ „Solidarność” można już odbierać w siedzibie Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „S” w Gdańsku, ul. Wały Piastowskie 24, w pok. 105 (I piętro). Można także odebrać szarfy z napisem „Protest”, do wykorzystania przy oflagowaniu zakładów pracy i szkół.

Materiały będzie można także odbierać w siedzibach oddziałów NSZZ „S” w Regionie Gdańskim – od godzin popołudniowych w środę.

protest

W czwartek 19 lutego w Regionie Gdańskim, podobnie jak w całej Polsce, odbędzie się akcja informacyjna będąca kolejną fazą związkowej ogólnopolskiej akcji protestacyjno-strajkowej. W Gdańsku materiały informacyjne będą rozdawane m.in. od wczesnych godzin porannych na trójmiejskich dworcach PKP, na Długim Targu w godz. 12-13 oraz w poszczególnych zakładach pracy.

Podobne akcje odbędą się w całym kraju, np. w Warszawie na dworcach PKP i stacjach metrach, na Dolnym Śląsku przed biurami parlamentarzystów PO.

Apelujemy do wszystkich organizacji zakładowych oraz członków i sympatyków NSZZ „Solidarność” o włączenie się do akcji poprzez dystrybucję ulotek oraz oflagowanie swoich zakładów pracy.

Bez radykalnej zmiany stylu sprawowania władzy rok 2015 będzie kolejnym rokiem straconym, który nie przyniesie budowy nowoczesnej gospodarki oraz poprawy poziomu życia polskiej rodziny. Zamiast tego czeka nas dalsza emigracja zarobkowa oraz zwiększanie dysproporcji w dochodach poszczególnych grup społecznych, które są jednymi z największych wśród krajów OECD.

Ulotka do pobrania w wersji elektronicznej (pdf)…>>