O największą rybę

27 maja w miejscowości Kamień na jeziorze Wysoka odbyły się doroczne zawody wędkarskie organizowane przez Koło Polskiego Związku Wędkarskiego nr 44 i NSZZ „Solidarność” Stoczni Marynarki Wojennej S.A. –„O Największą Rybę”. Są one zaliczane do klasyfikacji Grand Prix na „Najwszechstronniejszego Wędkarza Roku”. W zawodach wzięło udział 43 wędkarzy.

Zdjęcia: Maciej Czoska

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rywalizowali oni o  Puchar Przewodniczącego  NSZZ „Solidarność” SMW S.A. Tegorocznym zwycięzcą zawodów został Przemysław Schanaase, jednocześnie zdobywca pierwszego miejsca w kategorii Seniorów. Drugie miejsce zdobył w zawodach zdobył Ryszard Cygański, trzecie – egzequo Sławomir Daszke i Daniel Cegiełka, piąte – Andrzej Suworow, szóste – Krzysztof Silny, siódme – Henryk Cieśliński, ósme – Witold Albanowicz. W kategorii Juniorów zwyciężył Gracjan Cegiełka przed Adrianem Kowalewskim i  Michałem Daszke.

Nagrody w postaci sprzętu wędkarskiego  i okolicznościowych dyplomów  wręczali wiceprezes ds. Sportowych Koła Polskiego Związku Wędkarskiego nr 44 Jarosław Narloch i przewodniczący NSZZ „Solidarność” w SMW S.A. Mirosław Kamieński. Zawody zakończyło koleżeńskie spotkanie przy grillu z okazji Jubileuszu 55-lecia utworzenia Koła Wędkarskiego w Stoczni Marynarki Wojennej.

(msz)