Nasz redakcyjny kolega Adam Chmielecki nominowany

Książka współautorstwa naszego redakcyjnego kolegi, Adama Chmieleckiego została nominowana w konkursie Książka Historyczna Roku!

Adam Chmielecki, dziennikarz i politolog, pracuje w Dziale Informacji i Promocji Regionu Gdańskiego NSZZ „S”, publikuje na naszej stronie internetowej i w „Magazynie Solidarność”. Jest także założycielem i właścicielem wydawnictwa Patria Media. W biografii śp. Lecha Kaczyńskiego jest autorem kilku rozdziałów, m.in. rozdziału dotyczącego działalności Lecha Kaczyńskiego jako wiceprzewodniczącego Związku w latach 90.

Lech Kaczyński. Biografia polityczna 1949-2005 autorstwa Sławomira Cenckiewicza, Adama Chmieleckiego, Janusza Kowalskiego i Anny K. Piekarskiej uzyskała nominację w VI edycji konkursu Nagroda Książki Historycznej Roku w kategorii „najlepsza książka naukowa poświęcona dziejom Polski i Polaków w XX wieku”. Książka jest cały czas do nabycia w księgarniach.

O przyznaniu nagrody decyduje Jury Nagrody oraz głosy czytelników oddane za pośrednictwem strony internetowej www.ksiazkahistorycznaroku.pl

Oddaj koniecznie swój głos! Uwaga, można głosować codziennie (raz dziennie) do końca października.

Przeczytaj też: Jak współtworzyłem biografię Lecha Kaczyńskiego?