Nagrodzeni za działalność związkową w 2014 roku

Reprezentanci organizacji związkowych NSZZ „Solidarność” z Regionu Gdańskiego spotkali się w poniedziałek, 29 czerwca w Polskiej Filharmonii Bałtyckiej pod hasłem „35 lat blisko ludzi”. Związkowcy otrzymali specjalny list od prezydenta elekta Andrzeja Dudy, który odczytał przewodniczący Regionu. Ważnym punktem spotkania było podsumowanie działalności związkowej w roku 2014 wraz z wyróżnieniami dla organizacji zakładowych z okazji 35-lecia. Kilkudziesięciu związkowców otrzymało dyplomy z podziękowaniami.

Zdjęcia: Paweł Glanert

Konkurs na organizację związkową zrzeszającą procentowo najwięcej członków Związku w stosunku do liczby zatrudnionych w roku 2014

Nagroda główna:

Organizacja Zakładowa NSZZ „Solidarność” w Miejskim Przedsiębiorstwie Wodociągów i Kanalizacji w Lęborku, przewodniczący Dariusz Kosior; 83 proc. uzwiązkowienia

Wyróżnienie:

Organizacja Zakładowa NSZZ „Solidarność”

w Chińsko-Polskim Towarzystwie Okrętowym SA w Szanghaju Oddział Gdynia, przewodniczący Robert Kobylewski; 54 proc. uzwiązkowienia

Wyróżnienie:

Organizacja Oddziałowa NSZZ „Solidarność” w Zakładzie Napraw Taboru PKP CargoTabor w Tczewie, przewodniczący Andrzej Netkowski; 61 proc. uzwiązkowienia

Konkurs na organizację związkową: wzrost liczby członków w roku 2014

Nagroda główna:

Organizacja Zakładowa NSZZ „Solidarność” w Urzędzie Dozoru Technicznego w Warszawie Oddział w Gdańsku, przewodniczący Radosław Śniadek; 214 nowych członków Związku