Na weekend: Scena Letnia zaprasza na orłowską plażę

Aktorzy Teatru Miejskiego im. Witolda Gombrowicza w Gdyni na lato przenoszą się na plażę do Orłowa. Ten oryginalny, artystyczny eksperyment od lat przyciąga na widownię komplety widzów. Jest też ciekawą ofertą dla zwolenników łączenia plażowania i morskich widoków z „konsumpcją” sztuki oraz „antidotum” na psujące nadmorski wypoczynek „kwitnące” sinice.Osiecka Archipelagi foto Roman Jocher  (3)

Teatr dramatyczny w Gdyni jest jedynym zespołem, który nieprzerwanie, w okresie wakacyjnym, gdy większość teatrów korzysta z urlopowej przerwy, buduje na plaży prawdziwy teatr. Jak to się dzieje? Otóż od dwudziestu czterech lat, latem, zespół Teatru Miejskiego w Gdyni buduje swoją scenę na plaży w Orłowie – wyjątkową i jedyną w Polsce. Widzowie pod gołym niebem, na piasku i przy akompaniamencie szumu morskich fal oglądają przedstawienia, słuchają koncertów i uczestniczą w szeregu innych wydarzeń artystycznych.Jesteśmy na wczasach... foto Roman Jocher  (1)

W piątek, sobotę i niedzielę o godz. 20 na scenie ustawionej na orłowskiej plaży grany będzie muzyczny spektakl „Jesteśmy na wczasach”. Są wakacje, plażowy „entourage”. Ze znakomitych utworów Wojciecha Młynarskiego wyłania się świat, który znamy, który nas zaskakuje, który kochamy, bo  „jeszcze w zielone gramy”…

Teatr Miejski im. Witolda Gombrowicza w Gdyni zaprasza do 11 sierpnia 2019 na Scenę Letnią w Orłowie. Spektakle grane są wieczorem o godz. 20. Repertuar na http://www.teatrgombrowicza.art.pl/

ASG

Fot. Spektakle „Jesteśmy na wczasach” i „Osiecka. Archipelagi” Teatr Miejski im. Witolda Gombrowicza w Gdyni