Msza św. w intencji Ojczyzny

20 grudnia (we wtorek) o godz. 18 odprawiona zostanie msza św. w intencji Ojczyzny. Organizatorzy zapraszają do kościoła św. Anny w Gdańsku, ul. Świętej Trójcy 4 (przy kościele św. Trójcy, ojcowie franciszkanie).

W trudnych chwilach dla Polski potrzeba naszej modlitewnej mobilizacji, szczególnie wobec ataku jej wrogów i próby zniszczenia państwa. Naszej modlitwy, a przede wszystkim opieki Bożej potrzebuje rząd i prezydent. Ofiara Mszy Świętej to najsilniejsza i najskuteczniejsza broń przeciwko szatanowi, który po intronizacji dostał szału i chce zniszczyć Królewstwo Chrystusa.

Prosimy mieszkańców Trójmiasta i okolic o udział we Mszy Świętej w intencji Ojczyzny. Niech nam się nie wydaje, że nic dziś nie możemy zrobić dla ratowania Polski przed jej wrogami – możemy naszą modlitwą szturmować niebo i prosić o ratunek.

Po mszy, odprawionej przez ks. Marka Kiedrowicza, wieloletniego kapelana Rajdu Katyńskiego przed Najświętszym Sakramentem odmówimy Różaniec w intencji Polski Wiernej Bogu, Krzyżowi, Ewangelii i Kościołowi oraz o opiekę Króla i Królowej Polski nad naszą Ojczyzną.

Anna Kołakowska, Radna miasta Gdańsk (PiS)