Modlitwa w intencji poległych stoczniowców i wszystkich zmarłych gdańszczan 1 listopada o godz. 20 na placu Solidarności

Stoczniowców poległych w 1970 roku oraz wszystkich zmarłych gdańszczan będziemy wspominać pod pomnikiem Poległych Stoczniowców w uroczystość Wszystkich Świętych, we wtorek 1 listopada o godz. 20. Modlitwy poprowadzą biskup pomocniczy archidiecezji gdańskiej bp Zbigniew Zieliński oraz proboszcz parafii św. Brygidy w Gdańsku ks. kanonik Ludwik Kowalski. Odprawione zostaną m.in. Litania do Wszystkich Świętych oraz Koronka do Miłosierdzia Bożego.

– Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w tej uroczystości wszystkich członków i sympatyków „Solidarności”, a także rodziny z dziećmi, bo przecież będziemy się modlić w intencji wszystkich zmarłych gdańszczan w ponad tysiącletniej już historii grodu nad Motławą. Wieczór w dniu Wszystkich Świętych to dobry moment na chwilę wspólnej refleksji, zadumy i pamięci, po tym jak w trakcie dnia odwiedzimy indywidualnie naszych bliskich na cmentarzach – zaprasza do udziału w modlitwie ks. kanonik Ludwik Kowalski.