Młodzi na start!

Zapraszamy wszystkich młodych działaczy i szeregowych członków „Solidarności” na spotkanie Regionalnej Sekcji Młodych NSZZ „Solidarność”, które odbędzie się w środę 10 czerwca o godzinie 15 w sali prezydialnej.

sekcja_młodych

Sekcja jest regionalną komórką Krajowej Sekcji Młodych NSZZ „Solidarność”. Celem jej powstania jest walka z problemami najczęściej dotykającymi najmłodszych polskich pracowników, takimi jak tak zwane umowy śmieciowe i częsta konieczność migracji z powodów zarobkowych.

– Chcemy przede wszystkim zmienić nieco wizerunek NSZZ „Solidarność”. Pokazać, że jest to organizacja, w której także młodzi ludzie mogą walczyć o swoje prawa. Jeśli będzie nas więcej w strukturach związku, to nasz głos będzie bardziej słyszalny, dlatego w moim zakładzie pracy staram się przekonać rówieśników, aby wstępowali do organizacji zakładowej – podkreśla Patryk Sobiecki, tymczasowy lider Regionalnej Sekcji Młodych.

MarWer