Medialna gra nie fair wobec „Solidarności”

Medialnej gry nie fair wobec „Solidarności” i jej przewodniczącego ciąg dalszy. 10 września br. w programie informacyjnym TVP2 „Panorama”, którego gospodarzem jest Hanna Lis, żona naczelnego redaktora „Newsweeka” Tomasza Lisa, zgodnie z sądowym wyrokiem (Sąd Okręgowy w Warszawie, Wydział XXIV Cywilny, wyrok z 24 marca 2015 r) miało ukazać się sprostowanie dotyczące przewodniczącego NSZZ „Solidarność” Piotra Dudy. Szef Związku pozwał kierownictwo „Panoramy” i TVP2 za komentarz Hanny Lis, wypowiedziany w programie 25 marca 2014 r. po spotkaniu Piotra Dudy z protestującymi w Sejmie matkami chorych dzieci: „Szef »Solidarności« dołączył do korowodu polityków pielgrzymujących do matek”. Sąd podzielił zdaniem lidera Związku, że była to informacja nieprawdziwa i nieścisła, mogąca godzić w jego dobre imię. Sprostowanie na antenie TVP2 nie padło. Dlaczego oraz czy i kiedy można spodziewać się wykonania wyroku sądu – na razie nie wiadomo.

Czytaj także:

Piotr Duda obala oskarżenia „Newsweeka”