Medal Zło Dobrem Zwyciężaj dla Gwiazdów

Joanna i Andrzej Gwiazdowie otrzymali Medal Zło Dobrem Zwyciężaj. Uroczystość wręczenia medalu odbyła się 24 stycznia podczas spotkania opłatkowego przedstawicieli służb przy grobie Błogosławionego Księdza Jerzego Popiełuszki. Przed spotkaniem odbyła się, z udziałem pocztu sztandarowego KZ NSZZ ,,Solidarność” Zakładów Naprawczych Taboru Kolejowego i Miejskiego w Gdańsku, msza św. koncelebrowana pod przewodnictwem proboszcza Żoliborskiego Sanktuarium ks. Marcina Brzezińskiego. Ogólnopolski Komitet Pamięci ks. Jerzego i Kapituła Medalu Zło Dobrem Zwyciężaj wyróżniły 4 osoby medalem, w tym małżeństwo Joannę i Andrzeja Gwiazda. Komisje Krajową reprezentowali zastępcy przewodniczącego Bogdan Biś i Tadeusz Majchrowicz, a Region Gdański przewodniczący Krzysztof Dośla oraz Krzysztof Żmuda regionalny koordynator Służb przy Grobie Bł. ks. Jerzego Popiełuszki. W minioną sobotę 24 godzinną służbę przy grobie patrona naszego Związku Bł. ks. Jerzego Popiełuszki pełnili reprezentanci Komisji Zakładowej NSZZ ,,S” ZNTKiM w Gdańsku.

(KŻ)