Letnie klimaty

Podczas urlopów i wakacji rzadziej siadamy przed komputerem. I dobrze! Lato to czas na wypoczynek na świeżym powietrzu, spacerów pod gołym niebem itp. Warto jednak od czasu do czasu zajrzeć do Internetu, chociażby w poszukiwaniu lżejszych, wakacyjnych informacji. A można je znaleźć m.in. na stronie Regionu Gdańskiego NSZZ „S”.

Gdzie pojechać?

1malbork

Pomorskie zamki i winnice, a może Kosowo i Turcja? Wędrujące wydmy, tajemnicze kamienne kręgi czy najpiękniejsze plaże? Jeśli ktoś szuka celu na weekendową wycieczkę lub dłuższy wyjazd, powinien przeczytać rubrykę „Cudzie chwalicie, swego nie znacie”.

Eko-urlop

1robolek-urlop

Jak bezpiecznie dla siebie i środowiska naturalnego odpoczywać na łonie przyrody? Jak chronić lasy i oszczędzać wodę? O tym i nie tylko mowa w kolejnych wydaniach „Magazynu Ekologicznego”, która można znaleźć na naszej stronie.

Śmiech to zdrowie

1reformy

Politycy i urzędnicy nie dają o sobie zapomnieć nawet latem. Niestety – chciałoby się powiedzieć… Na szczęście jest Dobosz Jan, który w swoich rysunkach trafnie i dowcipnie podsumowuje „najciekawsze” pomysły rządzących. Warto zobaczyć chociażby jak wyglądają prawdziwe reformy Donalda Tuska oraz czego życzy nam ZUS.