Dość lekceważenia społeczeństwa – związkowe spoty w TVP Gdańsk, TV Republika i TV Trwam

Na antenie TVP Gdańsk, TV Republika i TV Trwam trwa telewizyjna kampania informacyjna przed regionalną manifestacją w Gdańsku 9 listopada. O związkowej akcji informuje też w swoich serwisach Radio Maryja. Przypomnijmy, że manifestacja współorganizowana przez Region Gdański NSZZ „Solidarność” rozpocznie się wymarszem o godz. 12 sprzed historycznej bramy nr 2 Stoczni Gdańsk. Zbieramy się już od godz. 11 na Placu Solidarności.

O emisji spotów warto poinformować rodzinę, przyjaciół i kolegów z pracy. Razem zwyciężymy – to jedno z haseł manifestacji, która ma pokazać, że społeczeństwo Pomorza nie godzi się na lekceważenie przez władze.

Plan emisji spotów na antenie TVP Gdańsk

Poniedziałek 4 listopada: 18.30 (przed „Panoramą”), 22.00 (przed „Panoramą”), 22:20 (przed „Prognozą pogody”).

Wtorek 5 listopada: 7:30 (przed „Panoramą”), 15:00 (przed programem lokalnym), 15:30 (przed programem lokalnym), 17:55 (przed „Panoramą Flesz”), 20:00 (przed „Forum Panoramy”), 20:55 (przed „Pogodą”), 22:00 (przed „Panoramą”).

Środa 6 listopada: 7:30 (przed „Panoramą”), 15:00 (przed programem lokalnym), 17:55 (przed „Panoramą Flesz”), 20:00 (przed „Forum Panoramy”), 20:55 (przed „Pogodą”), 22:00 (przed „Panoramą”), 22:20 (przed „Prognozą pogody”).

Czwartek 7 listopada: 7:30 (przed „Panoramą”), 15:00 (przed programem lokalnym), 15:30 (przed programem lokalnym), 17:55 (przed „Panoramą Flesz”), 18:55 (przed „Prognozą pogody”), 20:00 (przed „Forum Panoramy”), 20:55 (przed „Pogodą”), 22:00 (przed „Panoramą”).

Piątek 8 listopada: 7:30 (przed „Panoramą”), 15:00 (przed programem lokalnym), 15:30 (przed programem lokalnym), 17:55 (przed „Panoramą Flesz”), 18:00 (przed programem lokalnym), 18.30 (przed „Panoramą”), 20:00 (przed „Forum Panoramy”), 20:55 (przed „Pogodą”), 22:00 (przed „Panoramą”), 22:20 (przed „Prognozą pogody”).

Plan emisji spotów w Telewizji Trwam:

Po informacjach dnia w środę o godz. 8.15  i w czwartek o godz. 12.20 oraz w piątek (8 listopada) po informacjach dnia o godz. 8.15 i przed informacjami dnia o godz. 19.59.

Godziny emisji w TV Republika:

środa, 6 listopada: godz. 14.58, 16.58, 17.58, 19.43, 20.58, 23,13

czwartek, 7 listopada: godz. 7.28, 8.13, 9.43, 11.28, 14.28, 15. 58, 17.28, 18.58, 20.28, 22.28

piątek, 8 listopada: godz. 6.58, 7.43, 8.28, 9.13, 9.58, 11.58, 15.58, 16.58, 18.58, 20.28, 22.28

sobota, 9 listopada: godz. 7.58, 9.43, 10.03.

Telewizję Republika można oglądać w całym kraju w sieci UPC (pakiet Select i Max, nazwa w EPG: TV Republika – promocja, KAON nr. 126, Mediabox nr. 340), Cyfrowym Polsacie (kanał 67 w pakiecie Familijny Max HD) oraz w wybranych telewizjach kablowych  na Pomorzu:

• Chojnice – Petrus
  • Gdańsk - S.M. Rozstaje
  • Puck - Usługi Elektroniczne Jan Stenka
  • Tczew - Telkab
  • Wejherowo - Telewizja Kablowa Chopin

TV Republika dostępna jest też on-lline w internecie, po wykupieniu dostępu (Karta Telewizji Republika).

Czytaj więcej o manifestacji 9 listopada w Gdańsku