Książka: Solidarni i niepodlegli. Zapraszamy na prezentację

W środę, 28 listopada o godz. 17.00 w Sali BHP przy ul. ks. Jerzego Popiełuszki 6 odbędzie się spotkanie promocyjne najnowszej książki Adama Chmieleckiego, politologa i wydawcy, współpracownika „Magazynu Solidarność” pt. „Solidarni i niepodlegli”.

SiN-okladka1024a

„Solidarni i niepodlegli” – to tytuł najnowszej książki Adama Chmieleckiego, która ukazała się w listopadzie br. Celem publikacji jest uczczenie setnej rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę. – Niestety, niepodległość odzyskaną w 1918 r. utraciliśmy już po 21 latach. Po II wojnie światowej znaleźliśmy się pod sowiecką okupacją i dopiero dzięki ludziom „Solidarności” po raz drugi w XX w. odzyskaliśmy wolność. „Solidarność” wpisała się pięknie w polskie tradycje patriotyczne i niepodległościowe. Warto to podkreślać w roku tak ważnej rocznicy – mówi Adam Chmielecki.

Na książkę składa się kilkadziesiąt sylwetek działaczy antykomunistycznych z lat 70. i 80., zarówno tych znanych (Andrzej Kołodziej, Lech i Jarosław Kaczyńscy), jak i niemal kompletnie zapomnianych. Publikacja ukazała się w ramach związkowego roku „Solidarność dla Niepodległej”.

Książkę można kupić m.in. w księgarni internetowej Patrioteka.pl

Zdjęcie na okładce książki: Wojciech Milewski

Zamówienia zbiorowe: kontakt@patrioteka.pl.

Adam Chmielecki, Solidarni i niepodlegli, Patria Media, Gdańsk 2018.