Konkurs: Aktywny senior

W ramach realizacji zadania „Akademia Społeczna – aktywność i partycypacja seniorów w życiu publicznym i społecznym” ogłaszamy konkurs obejmujący następujące tematy:

1. Uczestnictwo osób starszych w życiu publicznym

2. Aktywizacja osób starszych

3. Zapobieganie wykluczeniu cyfrowemu osób starszych.

Jeśli jesteś w wieku 60+ i miałeś wpływ lub uczestniczyłeś w wydarzeniach publicznych czy społecznych albo uczestniczysz w zajęciach sportowych, korzystasz z basenów, siłowni lub uprawiasz inny sport, albo korzystasz lub uczysz się korzystać z internetu, smartfona, tabletu – zrób zdjęcie z tej aktywności i wraz z krótkim tekstem wyślij do redakcji „Magazynu Solidarność”: magazyn@solidarnosc.gda.pl. Na najlepsze trzy prace czekają nagrody niespodzianki, teksty i zdjęcia zostaną również opublikowane na stronie internetowej fundacji i Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność”. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w listopadzie br.

szkolenie_facebook1

W ramach projektu „Akademia Społeczna – aktywność i partycypacja seniorów w życiu publicznym i społecznym”, realizowanego przez Pomorską Fundację Edukacji i Pracy, od końca maja w siedzibie Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność” odbywają się zajęcia z zakresu aktywności w internecie osób starszych.