Konferencja: Zagrożenia rozwoju osobowości młodego człowieka na początku XXI wieku

Zapraszamy na ósmą już z kolei ogólnopolską konferencję naukową „Zagrożenia rozwoju osobowości młodego człowieka na początku XXI wieku”. W tym roku tematem wiodącym jest Rodzina w sieci, sieć w rodzinie. Konferencja dedykowana jest pamięci przedwcześnie zmarłego wikariusza z parafii św. Jerzego w Sopocie ks. Janusza Witkowskiego (1965-2007).

Konferencja odbędzie się od 22 do 24 listopada, na inaugurację odprawiona zostanie msza św. w Katedrze Oliwskiej o godz. 18.30, początek obrad 23 listopada od godz. 8. Miejsce konferencji – Biblioteka Uniwersytetu Gdańskiego, ul. Wita Stwosza 53, Gdańsk Oliwa. Zgłoszenia udziału należy składać na stronie internetowej Konferencji.

Jak informują organizatorzy, tegoroczna konferencja nawiązuje do potrzeby obrony i wzmacniania roli rodziny w odpowiedzi na eskalację działań przeciw rodzinie i jej tradycyjnego modelu. Rodzina jest jedną z najważniejszych wartości w polskim społeczeństwie, ale jednocześnie poddawana jest presji z wielu stron. Wywołuje to w nas – jako rodzicach i wychowawcach – potrzebę uporządkowania wiedzy, a także działań przeciwstawiających się tym negatywnym tendencjom.

Konferencję organizują: CIOS – Centrum Informacji o Sektach i Nowych Ruchach Religijnych, Towarzystwo Edukacyjne Lokomotywa, Komisja Zakładowa NSZZ „Solidarność” Uniwersytetu Gdańskiego, Krzysztof Dośla, przewodniczący Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność”, współorganizatorem jest Różaniec Rodziców (http://www.rozaniecrodzicow.pl)

Zobacz więcej informacji o konferencji i szczegółowy program…>>