Koncert laureatów konkursu muzycznego „Polska – moje miejsce, mój kraj” 5 i 6 czerwca

Najpiękniejsze utwory patriotyczne i pieśni bardów „Solidarności” zostaną zaprezentowane 5 i 6 czerwca w Sali Akwen w siedzibie NSZZ „Solidarność” w Gdańsku. W tych dniach odbędą się koncerty laureatów wojewódzkiego konkursu muzycznego „Polska – moje miejsce, mój kraj”. To już piąta edycja wydarzenia, organizowanego dla uczniów szkół podstawowych i ponadpodstawowych z Gdańska przez Sekcję Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” Regionu Gdańskiego .

Program koncertów:

– poniedziałek 5 czerwca, godz. 10 – odbiór nagród i występ laureatów w kategorii szkół ponadpodstawowych (4 występy),

– wtorek 6 czerwca, godz. 10 – odbiór nagród i występ laureatów w kategorii szkół podstawowych (3 występy).

W tegorocznej edycji konkursu, której finał odbył się 16 maja, wystąpiło około 400 uczniów. Poziom był bardzo wysoki. Jednym z celów konkursu jest promocja wartości patriotycznych, dlatego uczestnicy konkursu zwiedzili tereny wokół pomnika Poległych Stoczniowców oraz Muzeum Sali BHP Stoczni Gdańskiej.

Czytaj więcej o konkursie „Polska – moje miejsce, mój kraj”.