Komisja Krajowa: milion wejść na www.sprawdzampolityka.pl

Obradująca 15 maja w Warszawie Komisja Krajowa NSZZ „Solidarność” podjęła decyzję o wsparciu ewentualnego protestu górników. Decyzja i termin ewentualnej akcji uzależniony jest od przebiegu i wyniku rozmów z rządem, które zaczynają się o 12.00 w piątek 16 maja w Kancelarii Premiera.

kk_15_05_14

Jeśli rząd nie przedstawi w najbliższych dniach konkretnych decyzji dla rozwiązania dramatycznej sytuacji w górnictwie, „Solidarność” zorganizuje ogólnopolską akcję protestacyjną całego Związku.

Podobnie członkowie KK zdecydowali o wsparciu ogólnopolskiej akcji protestacyjnej Sekretariatu Kultury i Środków Przekazu NSZZ „Solidarność” przeciwko restrukturyzacji telewizji publicznej, polegającej na wyprowadzeniu czterech głównych grup zawodowych do firm zewnętrznych.

Członkowie Komisji powołali również kapitułę Tytułu “Zasłużony dla NSZZ “Solidarność” i “Honorowy Członek NSZZ “Solidarność” oraz podsumowali pierwsze 10 dni kampanii “Sprawdzam Polityka”. Z relacji wynika, że w tym okresie na stronie odnotowano blisko milion odsłon, a codziennie przybywa blisko 10 tys. nowych użytkowników.

ml

www.solidarnosc.org.pl