Kandydat PiS Andrzej Duda w siedzibie „Solidarności” – 16 kwietnia br.

Kandydat PiS na prezydenta RP dr Andrzej Duda spotka się ze związkowcami z Komisji Krajowej i z Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność” . Do spotkania dojdzie w najbliższy czwartek 16 kwietnia br. w Gdańsku w siedzibie naszego Związku o godz. 13 w Sali Akwen (ul. Wały Piastowskie 24).

Pół godziny wcześniej odbędzie się spotkanie kandydata Andrzeja Dudy z przewodniczącym Związku Piotrem Dudą.

- Spotkanie odbędzie się z inicjatywy kandydata na prezydenta – poinformował Marek Lewandowski, rzecznik prasowy przewodniczącego KK NSZZ „S”.

W czwartek i piątek (16 i 17 kwietnia br.) Andrzej Duda, kandydat Prawa i Sprawiedliwości na prezydenta RP  spotka się też z mieszkańcami Pomorza. Duda rozpocznie wizytę w czwartek o godz. 9.30 od Starogardu Gdańskiego, a następnie pojedzie na spotkanie z wyborcami do Tczewa.

Po spotkaniu z członkami Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”, około godz. 16 Andrzej Duda spotka się z wyborcami w Sali BHP Stoczni Gdańskiej. Będzie to spotkanie otwarte. Tego też dnia zaplanowane są spotkania w Sopocie (przy molo) i w Gdyni – po godz. 19 (siedziba Cechu Rzemiosła i Przedsiębiorczości przy ul. 10 lutego) w trakcie koncertu  Lecha Makowieckiego.

Godzinę wcześniej o 18.00 rozpocznie się promocja książki Jerzego Kłosińskiego „Drogi do Solidarności”.

W piątek 17 kwietnia br. kandydat PiS na prezydenta RP rano ok. godz. 8 złoży w Gdyni kwiaty pod  pomnikami Ofiar Grudnia 1970 oraz Józefa Piłsudskiego przy Urzędzie Miasta Gdyni.

Kolejne etapy wyborczych spotkań zaplanowano na godz. 9 Wejherowo – Plac Jakuba Wejhera (rynek); 10.25 Lębork – Plac Pokoju; 11.25 Sierakowice – centrum; 12.30 Kościerzyna – Rynek Miejski; 14.30 Chojnice – Stary Rynek; 16.20 Bytów – Plac Kardynała Wyszyńskiego; 17:50 Słupsk – Plac Zwycięstwa (przy Ratuszu)

ASG