Już w sobotę manifestacja „Odzyskajmy Polskę” w Gdańsku

Demonstracja pod hasłem „Odzyskajmy Polskę” odbędzie się w najbliższą sobotę w Gdańsku. Jednym z celów manifestacji organizowanej przez Prawo i Sprawiedliwość jest zwrócenie uwagi na problem przejrzystości wyborów w Polsce. Uczciwe wybory to uczciwe państwo – przekonują organizatorzy manifestacji, zachęcanej do udziału w sobotnim wydarzeniu.

Szanowni Państwo,

Prawo i Sprawiedliwość Okręgu Gdańskiego wraz z wieloma organizacjami zaprasza  do udziału w demonstracji, która odbędzie się w sobotę 14 marca 2015 r. w Gdańsku.

Marsz poprzedzi msza święta za Ojczyznę, która odbędzie się w Bazylice Św. Brygidy o godzinie 12. Po niej ulicami Gdańska wyruszy przemarsz pod Urząd Marszałkowski, gdzie zostanie złożona petycja do obecnych władz.

W sobotnie popołudnie pokażmy, że nie zgadzamy się na takie traktowanie społeczeństwa, z jakim mieliśmy do czynienia podczas ostatnich wyborów samorządowych. Chcemy wyrazić, że uczciwość jest potrzebna, aby Polacy odzyskali zaufanie do swojego państwa. Nam Polakom potrzeba: godziwej pracy, zmian w służbie zdrowia, dbałości o Polską rodzinę, bezpieczeństwa i dialogu.

Dlatego spotkajmy się w najbliższą sobotę! Weźmy ze sobą transparenty, gwizdki i pokażmy, że zależy nam na naszej Ojczyźnie.

fot. P. Glanert

uw1