Jako Związek musimy budować Związek

6 lipca po raz kolejny spotkała się Regionalna Sekcja Ludzi Młodych NSZZ „Solidarność”. Oprócz Romana Kuzimskiego, zastępcy przewodniczącego NSZZ „Solidarność” i regionalnego koordynatora do spraw ludzi młodych, na spotkaniu gościli były pełnomocnik do spraw kobiet Danuta Wojdat i Janusz Zabiega, szef działu szkoleń Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”.

sekcja_mlodych6-07-2015

Danuta Wojdat przybliżyła młodym związkowcom kwestie organizacyjne związane z funkcjonowaniem sekcji problemowych na podstawie Sekcji Kobiet. Natomiast Janusz Zabiega wypowiedział się na temat głównego kierunku szkoleń, które powinni odbyć członkowie. – Musimy zatrzymać spadek uzwiązkowienia, żeby wytrysnąć do góry. Wielu młodych ludzi nie należy do żadnego związku zawodowego, a przecież ci ludzie pracują i mają ogromne problemy w pracy. Jako Związek musimy budować Związek – podkreślił.

W drugiej części spotkania młodzi związkowcy ustalili wspólne propozycje dotyczące Regulaminu Krajowej Sekcji i logotypu Sekcji.

MarWer