„Golec uOrkiestra” zagra koncert kolęd w bazylice św. Brygidy

Znakomita grupa muzyczna „Golec uOrkiestra” zagra koncert kolęd w bazylice św. Brygidy w Gdańsku 10 stycznia 2016 roku o godz. 16.

golcowie w sw brygidzie

W imieniu ks. arcybiskupa Sławoja Leszka Głódzia, metropolity gdańskiego, ks. Ludwika  Kowalskiego, proboszcza bazyliki św. Brygidy oraz Centrum Artystycznego art -Polonica serdecznie zapraszamy na Koncert świąteczno-noworoczny pt. „Święta w pomorskiej rodzinie” w wykonaniu zespołu muzycznego rodziny Golców wraz z góralami z Żywiecczyzny „Golec u Orkiestra” w  Bazylice pw. Świętej Brygidy w  Gdańsku 10 stycznia 2016 roku godz. 16.

Zespół po raz pierwszy przed publicznością zagrał w kwietniu 1988 r. – na weselu najstarszego brata – Staszka, a w październiku tegoż roku po raz pierwszy jadą na Jazz Jamboree.

Bracia Golcowie są jednymi z 30 oficjalnych ambasadorów Światowych Dni Młodzieży Kraków 2016, do których należą osobistości ze świata sportu, sztuki, teatru, filmu i muzyki.

– Światowe Dni Młodzieży mają dla nas szczególne znaczenie. W 1991 roku, jako ośmioklasiści, wzięliśmy udział w Światowych Dniach Młodzieży w Częstochowie, które wciąż wspominamy  i które uformowały nas na dalsze lata – piszą na swoich stronach bracia.

„GOLEC uORKIESTRA ” w Bazylice św. Brygidy w Gdańsku 10 stycznia 2016 roku godz. 16:00. Wstęp wolny.

Zdjęcie: www.golec.pl

ASG