Gdańska „Solidarność” przy grobie księdza Jerzego

W 2014 roku służbę przy grobie związkowcy z Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność”  pełnili 15 razy.  Z czego 3 razy zaszczytną wartę zaciągnęli przedstawiciele  Komisji Międzyzakładowej  NSZZ ,,S” Stocznia Remontowa Shipbuilding SA, dwukrotnie związkowcy z KM NSZZ „S” Port Gdański,  KM NSZZ ,,S” Stocznia Gdańsk SA oraz  członkowie Bractwa Oblatów Św. Brygidy w Gdańsku. Po jednym razie przedstawiciele:  Regionalnej Sekcji Oświaty Gdańsk,  Oddziału Chojnice,  KZ NSZZ ,,S” Polpharmy Starogard Gdański ,  KZ NSZZ ,,S” Polmlek Maćkowy,  KZ NSZZ ,,S” Szpitala Copernicus, Regionalnej Komisji Rewizyjnej, Regionalnej Sekcji Emerytów i Rencistów. Łącznie w trakcie 15 służb w ubiegłym roku uczestniczyło 111 osób w tym,  3 krotnie: Leszek Troć, Marek Panasiuk oraz  Kazimierz Wojciechowicz.

popieluszko1

Na 2015 rok zaplanowano 15 służb, poniźej przedstawiamy harmonogram.

Mamy już zgłoszenia i plan służb przy grobie Bł. Ks Jerzego Popiełuszki związkowców z naszego Regionu na obecny rok, jednak gdyby jakaś organizacja związkowa chciała wziąć udział w tej zaszczytnej służbie, to są jeszcze wolne terminy.

Miesiąc Dzień Nazwa organizacji
styczeń 24 Zakłady Naprawcze Taboru Kolejowego
i Miejskiego
luty 21 Emeryci Region