Dzień Stoczniowca w Remontowa Shipbuilding

Chciałbym podziękować wszystkim, którzy współtworzyli nasz stoczniowy sukces, a szczególnie pracownikom produkcji. Ale także organizacji związkowej, działającej w naszej firmie, która stara się, aby w stoczni było jak najlepiej – żeby nie było starć, aby była współpraca. Bo bez harmonii bez wspólnych celów i idei nie może być tak dobrych wyników, jakie osiągnęła cała nasza grupa stoczniowa – mówił podczas wczorajszych (26 czerwca) uroczystości Dnia Stoczniowca w Remontowa Shipbuiding Piotr Soyka, prezes Remontowa Holding SA.

Zdjęcia: Olga Zielińska

Przewodniczący Regionu Gdańskiego NSZZ „S” Krzysztof Dośla pogratulował stoczni sukcesów.

– Ta stocznia jest przykładem, że w branży stoczniowej można osiągać sukcesy. Produkt Remontowa Shipbuilding jest najwyższej europejskiej i światowej klasy – powiedział Krzysztof Dośla. – Chciałbym podziękować także prezesowi Rady Nadzorczej i innym członkom zarządu za dialog. Dzięki konstruktywnemu dialogowi ten sukces był właśnie możliwy. Bo tylko droga przez dialog daje takie wspaniałe efekty.

Prezes stoczni Andrzej Wojtkiewicz zaprezentował dokonania Remontowa Shipbuilding i całego holdingu. Grupa zatrudnia ok. 7 tys. ludzi, w Remontowa Shipbuilding pracuje 661 osób. Spółka współpracuje także z ok. tysiącem kooperantów. W ubiegłym roku przychody grupy wyniosły 2 mld zł, a samej Remontowa Shipbuilding 1 mld zł. Stocznia jest jednym z największych producentów statków offshore, promów pasażersko-samochodowych oraz statków napędzanych gazem w Europie.

– Z satysfakcja możemy spojrzeć wstecz, na nasze dokonania. Dzień Stoczniowca jest tradycyjnie okazją do podziękowania wszystkim, którzy współtworzyli nasz sukces oraz wyróżnienia tych, którzy najbardziej zapracowali na jego osiągnięcie.

W trakcie uroczystości wręczono złote, srebrne, brązowe odznaki oraz wyróżnienia „Zasłużonego Pracownika Remontowa Shipbuilding SA”.