Dziękujemy za 31 sierpnia

Krzysztof Dośla, przewodniczący ZRG NSZZ „Solidarność”, w imieniu Zarządu Regionu Gdańskiego w specjalnym liście podziękował wszystkim uczestnikom, którzy przyjechali z całego kraju, za udział w gdańskich obchodach 37 rocznicy powstania Związku. Podziękował także przewodniczącemu Komisji Krajowej Piotrowi Dudzie za wsparcie i apel skierowany do członków Związku.

Daliśmy świadectwo naszego przywiązania do solidarnościowej tradycji, ale także naszego głębokiego przekonania, że ta tradycja jest żywa, a walka o godność pracowników do dziś jest dla nas najważniejsza.

Nie po raz pierwszy próbuje się odebrać nam prawo do „Solidarności”. Robią to ci, którzy chcieliby zamknąć „Solidarność” w muzeum
i odesłać do lamusa historii, którym „Solidarność” przeszkadza w realizacji ich jedynie słusznych programów.

Powszechny odzew z całego kraju i przyjazd tysięcy osób i ponad stu pocztów sztandarowych, to budujący przykład solidarności. Raz jeszcze dziękuję i zapewniam, że na nas, na gdańską „Solidarność” też w potrzebie możecie liczyć

– czytamy w liście.

Podziękowania

Zarząd Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność” serdecznie dziękuje Zarządowi Grupy LOTOS S.A., za wsparcie i partnerstwo w organizacji obchodów podpisania Porozumień Sierpniowych i powstania NSZZ „Solidarność”.

lotos-logo

Zarząd Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność” serdecznie dziękuje Zarządowi Morskiego Portu Gdynia S.A., za wsparcie i partnerstwo w organizacji obchodów podpisania Porozumień Sierpniowych i powstania NSZZ „Solidarność”.

logo PORT GDYNIA