Dociekliwe pytania i intrygujące odpowiedzi – spotkanie z dziennikarzem śledczym Wojciechem Sumlińskim

Zapraszamy na spotkanie z Wojciechem Sumlińskim, dziennikarzem śledczym, autorem kilku książek naświetlających z perspektywy niepokornego badacza-kontestatora trzy dekady współczesnej historii. Spotkanie, zorganizowane przez Klub Gazety Polskiej, odbędzie się dzisiaj, czyli 17 listopada o godz. 18. w budynku NOT sala B w Gdańsku przy ul. Rajskiej.

sumlinski1

Wojciech Sumliński był dziennikarzem i współpracownikiem m.in. ”Słowa Podlasia”, ”Życia”, ”Gazety Polskiej”, ”Wprost”, Telewizji Polskiej, ”Tygodnika Podlaskiego” i ”Głosu Katolickiego”. Jest autorem książek  o morderstwie księdza Jerzego „Kto naprawdę go zabił?”, Lobotomia 3.0, o operacjach SB „Teresa, Trawa, Robot. Największa operacja komunistycznych służb specjalnych”, swoich dramatycznych perypetiach ze służbami specjalnymi III RP „Z mocy bezprawia. Thriller, który napisało życie” oraz o karierze politycznej Bronisława Komorowskiego i jego relacjach z WSI „Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego”.

Jutro, czyli 18 listopada spotkanie z dziennikarzem odbędzie się w Gdyni, godz. 18. Cech Rzemiosła i Przedsiębiorczości ul. 10 Lutego 33.