Członkowie indywidualni też już po wyborach

Komisja Międzyzakładowa dla Indywidualnych Członków NSZZ „Solidarność” funkcjonująca przy Zarządzie Regionu Gdańskiego ma nowe władze. Zebranie sprawozdawczo-wyborcze odbyło się 11 kwietnia.

Nie jest to duża komisja, bowiem składa się zaledwie z 24 członków pracujących w różnych instytucjach czy osób pozbawionych pracy, mieszkających nie tylko w Trójmieście, lecz i w Wejherowie i w Starogardzie Gdańskim. Na zebranie wyborcze przybyła zaledwie połowa członków, niemniej udało się zebrać kworum. Funkcję przewodniczącego powierzono po raz kolejny Mirosławowi Rekowskiemu. W skład zarządu weszli: Sławomir Koźbiał (był również w poprzednim zarządzie) oraz nowy członek – Zdzisław Sobociński.

Jeśli chodzi o Komisję Rewizyjną, to jedynie jej przewodniczący Tadeusz Borowski pełnił tę funkcję w ubiegłej kadencji. Natomiast doszły dwie nowe osoby: Krzysztof Maciąg i Józef Tempski. Tempski został także wybrany na delegata do Krajowej Sekcji Rolnictwa „Solidarności”, bowiem indywidualni osobną uchwałą wyrazili chęć zrzeszenia się z rolnikami.

Wybory nadzorował Edward Fortuna, przewodniczący „Solidarności” w gdańskim porcie.

(mig)

Fot. Maria Giedz