Chojnice w filharmonii

Reprezentanci organizacji związkowych z naszego oddziału byli gośćmi dorocznego spotkania w filharmonii na Ołowiance.

fil2017-chojnice

Fajnie, że są takie imprezy. Dzięki spotkaniu mamy okazję dowiedzieć się wielu ważnych i ciekawych rzeczy. Możemy poznać innych związkowców, wymienić doświadczenia i ciekawe rozwiązania wypracowane w różnych zakładach pracy. Część oficjalna podsumowuje działania Związku. Świetnym pomysłem jest loteria, dzięki której można wesprzeć naszą fundację i przy okazji wylosować jakąś pamiątkę – mówi Monika Stanisławska z Komisji Oddziałowej NSZZ „Solidarność” w Zamet Industry SA (dawny Mostostal) w Chojnicach.

Spotkanie podsumowujące 2016 rok zgromadziło w filharmonii na Ołowiance kilkaset osób. Gościem spotkania był główny inspektor pracy Roman Giedrojć, który przedstawił działania Państwowej Inspekcji Pracy w skali całej Polski. Uroczystość tradycyjnie zakończyła się wydarzeniem artystycznym. Tym razem był to koncert „Wielkie hity srebrnego ekranu” w wykonaniu Orkiestry Symfonicznej Polskiej Akademii Bałtyckiej pod batutą Rafała Janiaka, jednego z najbardziej cenionych młodych dyrygentów.

MarWer