Aktywność oddziału Wejherowo w 2014 r.

W lutym 2014 r. 68 członków organizacji z Oddziału Wejherowo uczestniczyło w corocznym spotkaniu przedstawicieli organizacji związkowych w Filharmonii Bałtyckiej, którego organizatorem był Zarząd Regionu Gdańskiego NSZZ „S”.

15.08.2014 r. wejherowscy związkowcy uczestniczyli ze sztandarem we mszy świętej na Kalwarii Wejherowskiej z okazji 34 rocznicy podpisania porozumień sierpniowych i 18 rocznicy poświęcenia sztandaru Oddziału.

18.08. 2014 r. członkowie organizacji z Oddziału Wejherowo byli w Gniewinie, gdzie uczestniczyli we mszy świętej w intencji internowanych w Strzebielinku podczas stanu wojennego. Po mszy odsłonięto i poświęcono tablice poświęcone bohaterom tamtych wydarzeń. Promowano też książkę Dziennik internowanego autorstwa Jana Mura. Pod tym pseudonimem ukrywa się dwóch pisarzy – Andrzej Drzycimski i Adam Kinaszewski. Ten pierwszy podarował każdemu z uczestników wydanie książki z autografem.

Planujemy udział w Apelu Poległych, który odbędzie się 17 grudnia o godz. 6 rano w Stoczni Gdyni.