Krajowy zjazd Związku po raz pierwszy na Podbeskidziu

Po raz pierwszy w historii „Solidarności” krajowy zjazd Związku odbędzie się na Podbeskidziu. Członkowie „Krajówki” oficjalnie zdecydowali, że wyborczy Krajowy Zjazd Delegatów odbędzie się 8 i 9 października b.r. w Bielsku-Białej. Satysfakcji z tej decyzji nie kryje Marcin Tyrna, przewodniczący ZR Podbeskidzie „S”, mówiąc, że to ogromne wyróżnienie dla regionu i miasta. Jak powiedział Piotr Duda, przewodniczący „S” Region Podbeskidzie ma duże tradycje i jest na co dzień jednym z najaktywniejszych regionów Związku.

Duda jest pozytywnie zaskoczony jakością zaproponowanego na zjazd obiektu. Sam ma doświadczenie w organizowaniu podobnego zjazdu w 1998 roku w Jastrzębiu Zdroju. Delegaci, a będzie ich około 350, spotkają się w nowoczesnej hali widowiskowo-sportowej na bielskim Dębowcu. Będzie też co najmniej 150 zaproszonych gości z Polski i zagranicy. Nowoczesna, dobrze wyposażona hala gwarantuje komfort obrad. W jej pobliżu na zakończenie zjazdu zaplanowany jest koncert.

ASG