Zakończenie roku szkolnego w Wąglikowicach

Uczniowie i nauczyciele Zespołu Szkół w Wąglikowicach im. NSZZ :”Solidarność” żegnali 29 czerwca uroczyście rok szkolny.

– Jeszcze czeka was rozmowa z rodzicami, a potem wakacje. Dziękuję wam, że mogę uczestniczyć w waszym święcie oraz za to, że widzę tyle radosnych twarzy – żartował Krzysztof Dośla, przewodniczący ZRG NSZZ „S”, życząc jednocześnie dyrekcji szkoły, zespołowi pedagogicznemu oraz uczniom radosnych wakacji.

Przewodniczący ZRG zapewnił, że Region Gdański nadal będzie wspierać szkołę. Zadeklarował także pomoc finansową na wycieczkę szkolną oraz na zakup stroju ludowego.

Dyrektor szkoły Sławomir Grzyb również dziękował i gratulował nauczycielom oraz uczniom. Specjalne podziękowanie złożył ZRG przekazując Krzysztofowi Dośli dyplom.

W uroczystości brali udział także m.in. Józef Rymsza, kierownik biura oddziału ZR w Kościerzynie, ks. Dariusz Jereczek, proboszcz parafii w Wąglikowicach, była dyrektor szkoły Halina Lemańczyk oraz przedstawicielka gminy Kościerzyna.