Wykład: „Czy wiesz jakie poglądy miał Prezydent Lech Kaczyński?”

„Czy wiesz jakie poglądy miał Prezydent Lech Kaczyński?” to temat wykładu z cyklu „POLSKA NA POWAŻNIE”, zorganizowanego przez Ruch Społeczny im. Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego, Oddział Pomorski. Wykład  na Uniwersytecie Gdańskim na temat projektów politycznych i poglądów Lecha Kaczyńskiego wygłosi historyk, poseł PiS Jarosław Sellin.

- Lech Kaczyński był politykiem dojrzałym w pełnym wymiarze. W każdej ważnej sprawie, o której i dziś dyskutujemy, miał coś istotnego do powiedzenia. Co wiemy na ten temat zapowiada poseł Sellin.

Plotki i domysły na temat różnych aspektów biografii i Lecha Kaczyńskiego powinny ustąpić sprawdzonej wiedzy, m.in. o roli przyszłego prezydenta w Strajku 1980 r., jego poglądach na działalność związkową, politykę zagraniczną, politykę historyczną, czy tzw. politykę jagiellońską. Miejsce wykładu: Uniwersytet Gdański, Wydział Prawa i Administracji, ul. Bażyńskiego, Audytorium A. Termin: 17 lipca, godz. 18:00