NSZZ Region Podbeskidzie. Rozwój komisji zakładowej.

pod1W dniach 04-08 kwietnia 2016 r przedstawiciele komisji zakładowej NSZZ Solidarność w biedronce w składzie Robert Jacyno,Katarzyna Machalica i Rafał Wołoszyn brali udział w rozwoju organizacji związkowej w obrębie Regionu Podbeskidzie NSZZ Solidarność. W szczególności składamy podziękowania Panu Przewodniczącemu Zarządu Regionu Panu Markowi Bogusz oraz Piotrowi Gołąb udzieloną pomoc i wsparcie. Jest to druga wizyta na tym Regionie NSZZ Solidarność , która okazała się niezwykle płodna w skutkach, pozyskano kilkunastu nowych członków, odwiedzono miejscowości ze sklepami biedronka, i spotkano się z pracownikami miejscowości Bielsko-Biała, Żywiec ,Oświęcim, Wisła, Ustronie, Czechowice-Dziedzice, Szczyrk, Cieszyn,Wieprz ,Milówka,  oraz wiele innych… Podczas rozmów z pracownikami spotkano się z ogromnym zainteresowaniem odnośnie związku zawodowego Solidarność w JMP S.A. W związku z dużym zainteresowaniem w ostatnim kwartale roku 2016 planowane jest powołanie nowej komisji oddziałowej.