DSC01737_male Wypowiedzi uczestników szkolenia ze Starogardu Gdańskiego: „Operator Wózków Jezdniowych”

Rafał Scharmach, 33 lata,  od 3 lat  pracuje w FAMOS na stanowisku ślusarz klejarz, do pracy dojeżdża z pobliskiego Lubichowa:

- Bardzo podobało mi się szkolenie. Uważam, że  proporcje były w sam raz – jeżeli chodzi o teorię i praktykę. Podobały mi się również spotkania z psychologiem i doradcą zawodowym. Pod koniec wszystkich zajęć otrzymaliśmy również pakiet informacji na temat równego traktowania pracowników ze względy na płeć. Wiem, że to ważna sprawa w Unii Europejskiej i coraz ważniejsza w Polsce. Owszem, sporo prywatnego czasu musiałem poświęcić na naukę, ale opłacało się. Teraz należy mi się krótka przerwa, ale chętnie zapisałbym się na kolejne kursy.

Marcin Redzimski, 27 lat, od 4 lat pracuje na stanowisku ślusarz klejarz:

- Ogólnie jestem zadowolony ze szkolenia. Na początku wydawało mi się, iż oprócz kursu zawodowego jest zbyt dużo zajęć typu spotkania z doradcami czy trening motywacyjny. Z dzisiejszego punktu widzenia widzę jednak ich przydatność.

Artur Szwarc, 28 lat, od 3 lat w FAMOS na stanowisku ślusarz klejarz:

- Każdemu poleciłbym tego typu szkolenie. Bardzo podobały mi się warsztaty komputerowe. Organizacja była naprawdę dobra  – zawsze byliśmy należycie informowani o tym, co czeka nas na zajęciach. Już nawet dzisiaj chętnie zapisałbym się na kolejne szkolenie –  operatora koparko-ładowarki. Przydałby się też język angielski.

Zbigniew Olszewski,  od 5 lat jest pracownikiem FAMOS:

- Cieszę się, iż kurs miał miejsce w Starogardzie Gdańskim. Poprzednio, na inne szkolenie, musiałem dojeżdżać do Gdyni –  za własne pieniądze. Nie było to łatwe. W Starogardzie zajęcia były bardzo dobrze zorganizowane. Trochę za dużo było zajęć teoretycznych. Chętnie jednak będę uczestniczył w Waszych kolejnych projektach. Interesuje mnie zdobycie uprawnień spawalniczych.

Piotr Rabka, 32 lata, pracuje jako pomocnik ślusarza:

- Zajęcia podobały mi się. Taki certyfikat na pewno się przyda. Owszem, mieliśmy sporo zajęć dodatkowych – z doradcą i psychologami, ale były one dosyć interesujące. Nigdy nie wiadomo, kiedy wiedza z tego zakresu może się przydać. Szczególnie, że chcę uczyć się dalej i mam nadzieję, iż mi podpowiecie, jak to zrobić. Oby więcej tego typu inicjatyw. Teraz interesuje mnie kurs operatora koparko-ładowarki.

(Opracowała: Małgorzata Gumoś)