Uroczyste wręczenie certyfikatów

Uroczyste wręczenie certyfikatów w ramach projektu
„Pomorska Sieć Wsparcia Pracowników Sektora Stoczniowego”

W dniach 27.12.2010 r. w siedzibie Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność” Zarządu Portu Gdynia oraz 28.12.2010 r. siedzibie Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność” odbyły się uroczystości wręczenia certyfikatów uczestnikom Projektu „Pomorska Sieć Wsparcia Pracowników Sektora Stoczniowego”.

Krzysztof Dośla, Przewodniczący Zarządu Regionu  NSZZ „Solidarność”, pogratulował 13 uczestnikom projektu uzyskania uprawnień operatora wózków jezdniowych. Zachęcił również do dalszego udziału w szkoleniach organizowanych przez Dział Programów Europejskich. Na temat dalszych możliwości podnoszenia kwalifikacji w ramach projektów finansowanych przez Unię Europejską poinformowała zebranych Stanisława Gatz. Podziękowano Kazimierzowi Waldowskiemu, Przewodniczącemu Komisji Zakładowej ”Solidarność” Zarządu Portu Gdynia, za współpracę i pomoc w rekrutacji pracowników do projektu.

W siedzibie Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność” zebrali się uczestnicy szkoleń: Projektant stron www z elementami grafiki (PHP), administrator sieci komputerowych i spawalniczych oraz beneficjenci usług doradczych i pośrednictwa pracy. Zbigniew Kowalczyk, członek Prezydium Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność”, witając zebranych zachęcał do kontynuowania szkoleń w ramach Projektu 8.1.1 „ Nowe kwalifikacje receptą na kryzys”, który dotyczy podnoszenia kwalifikacji osób z sektora portowego, stoczniowego, okołostoczniowego i telekomunikacyjnego. Podkreślił również, iż w projekcie preferuje się osoby powyżej 45 roku życia, muszą oni stanowić co najmniej 50% uczestników. Gabriela Groth-Rolka, przedstawiciel partnera COMBIDATA Poland Sp. z o.o. pogratulowała wszystkim uczestnikom aktywnego udziału w szkoleniach zarówno zawodowych jak i psychologicznych podkreślając ich zaangażowanie w trakcie szkoleń.

Krzysztof Dośla – Przewodniczący Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność” wręczył 36 uczestnikom certyfikaty uzyskania uprawnień i podkreślił, iż Region Gdański dostosowuje oferowane szkolenia do wymagań rynku pracy.  Spotkanie uświetniła wystawa prac malarskich Małgorzaty Salwarowskiej, uczestniczki szkolenia PHP.

(Małgorzata Gumoś)

Rozdanie certyfikatów - 28.12.2010 - Sala Akwen RG NSZZ "Solidarność"